Mijn Vriendin Heeft Een Affaire Met Haar Werkgever

26 dec, 2021

Mijn Vriendin Heeft Een Affaire Met Haar Werkgever

Mijn Vriendin Heeft Een Affaire Met Haar Werkgever

 

Dit is een email die ik heb ontvangen van een jongeman over zijn relationele situatie:

Wij, allebei 28 jaar zijn nu 5 jaar samen en ik was geld aan het sparen voor een huis en een bruiloft. 

Op een dag kon ik mijn telefoon niet vinden. Ik vroeg haar naar mijn mobiel te bellen, zij lag in bed en ze wilde weer gaan slapen en gaf haar telefoon aan mij zodat ik zelf kon bellen. Ik had de afgelopen maanden altijd enige vermoedens over haar gedrag en daarom heb ik gesnuffeld in haar telefoon.

Om een lang verhaal kort te maken. Laten we zeggen dat al haar zakenreizen en tot laat doorwerken s’avonds allemaal excuses waren om af te spreken met haar baas, die trouwens ook een getrouwde man is. 

Ik weet niet wanneer het allemaal is begonnen, maar uit de teksten lijkt het al een lange tijd bezig te zijn. De Corona Lockdown maakte het voor hun onmogelijk om elkaar nog te zien en de vrouw hoorde ook van de affaire. Dus de werkgever moest er een eind aan maken. 

Dit verklaard nu ook waarom mijn vriendin in maart ongelooflijk gevoelig was. Ik zag dat ze vaak zat te huilen, maar de reden die ze me gaf was dat de moeder van een van haar vrienden was gestorven vanwege Covid.

De afgelopen maanden waren eigenlijk goed voor ons. Ik was blij zoveel tijd met haar door te brengen. En het leek allemaal goed. We hadden ook gesprekken over het huwelijk en kinderen en hoe onze toekomst eruit zou kunnen zien. 

Ze leek ook meer geïnvesteerd in de relatie in vergelijking met eerder dit jaar. Ik was al begonnen met sparen voor het huis, maar vanwege Covid moest ik een loonsverlaging accepteren. Dus ben ik sinds vorige maand op zoek naar nieuwe banen. 

Ik heb het teruggebracht tot twee vacatures. De een is in dezelfde stad met een forse salarisstijging en de ander aan de andere kant van het land, met een gigantische salarisstijging bij waarschijnlijk het beste bedrijf dat er is in mijn vakgebied. 

Ik heb haar nog niet over de aanbiedingen verteld aangezien de onderhandelingen nog gaande zijn. 

Sinds mijn vriendin op afstand is gaan werken, heeft ze beperkt contact gehad met haar baas. Maar begin deze maand begonnen hun Whatsapp gesprekken weer. 

In het begin ging het er allemaal om hoeveel ze beiden spijt hadden van wat ze ons, hun partners, hadden aangedaan en hoe hij veel moeite moest doen om het vertrouwen van zijn vrouw te winnen. 

Toen veranderde de toon in de tweede week en het ging erom hoe ze nog steeds gevoelens voor elkaar hadden, maar dat het wel moet stoppen. 

Ze zei ook tegen hem dat ze ernaar uitkeek om met me te trouwen en hoe het mijn hart zou breken als ik erachter zou komen dat ze mij had bedrogen. Hoe dan ook, al dat appen leidde ertoe dat ze besloten hebben om nog een laatste keer af te spreken en dat het dan voor eens en voor altijd tussen hen zal beëindigen. 

Ik kwam dit alles afgelopen vrijdag te weten en ze zijn dus van plan om dit weekend af te spreken. 

Ze heeft mij trouwens verteld dat ze haar vriendin gaat helpen die dit weekend terug verhuisd naar haar geboorteplaats.

Toen ik voor het eerst alles las kon ik een uur lang niet van de bank af komen. Het was alsof mijn lichaam verlamd was geraakt. 

Ik begon me voor te stellen dat ze seks hadden en me achter mijn rug belachelijk maakten en er ging vanalles door mijn hoofd. Afgelopen week was een hel voor mij. En om te zien hoe zij helemaal opgewonden naar het weekend uitkijkt maakt het allemaal erger. 

Hoe dan ook, ik pak al mijn spullen morgen in terwijl ze weg is. Ik ga terug naar mijn ouders. Ik heb hun nog niets verteld. Ik heb tegen helemaal niemand iets gezegd. Ik heb het allemaal maar in me gehouden en ik voel me nu echt rot. 

Ik ben van plan de baan in de andere stad te nemen. Ik ben niet van plan een bericht voor haar achter te laten, geen brief, geen tekstbericht, helemaal niets. Ik blokkeer haar zodra ik weg ben. Ik heb deze week al mijn financiën geregeld en ik heb al met mijn huisbaas gepraat. 

Wat ik wil weten is, doe ik het juiste? Moet ik het met haar uitpraten

Eerlijk gezegd waren april en mei helemaal super tussen ons, maar ik denk niet dat ik haar nog kan vertrouwen. Het was heel moeilijk om zelfs maar naar haar gezicht te kijken terwijl ik de afgelopen dagen met haar sprak. Ik wil er gewoon mee stoppen. Het is alleen dat ze echt uitkijkt naar een leven samen en ik vind het jammer dat deze relatie naar de klote is gegaan.

Bedankt!

 

Mijn antwoord:

 

Ik vind dat je sowieso nu het juiste doet. Als dit de manier is waarop jij het wilt doen dan is dat helemaal prima.

Daarnaast vind ik wel dat je het veel te lang door hebt laten gaan en dat is iets wat ik niet kan begrijpen, waarom je dat hebt gedaan. Of, dat zeg ik wel, maar dat kan ik wel begrijpen, want blijkbaar was je te bang om in actie te komen.


 

Heb je angst om actie te ondernemen en voor wat er zou kunnen gebeuren?

 

En dit is wat een hoop mannen hebben, angst om in actie te komen, angst om de bom te laten exploderen, angst voor wat er mogelijk zal komen, angst voor wat er mogelijk zal veranderen, angst om kwijt te raken wat je met haar hebt en dat is in deze, een relatie met een vrouw die tegen je liegt en dat niet 1 keer, maar een langere periode achter elkaar.

Maar goed, dat is aan haar om dat wel of niet te doen, dat is haar pakkie aan. Maar jouw pakkie aan was om op het moment dat jij erachter kwam haar te laten zien waar haar koffers zijn en haar op nette manier naar buiten te escorteren. Dat had het MANNELIJKE geweest en dat had jou krachtiger gemaakt, omdat je op dat moment een moeilijke beslissing neemt en een knoop doorhakt.

En nee, dat is niet leuk om te doen, maar het nemen van moeilijke beslissingen en knopen doorhakken en actie ondernemen, dat hoort bij het man zijn. Het feit dat je dat niet hebt gedaan vertelt mij dat je in al jouw communicatie naar haar toe, in de afgelopen 5 jaar, hebt laten doorschemeren dat jij iemand bent waar zij mogelijk wel overheen kan lopen. Want als zij echt bang was om haar positie bij jou te verliezen dan had ze dit waarschijnlijk niet op deze manier gedaan.

Als zij in haar hoofd en hart weet dat als ze jou op deze manier in de maling neemt, dat jij de persoon bent die haar uit jouw leven verwijderd, dan had ze misschien nog steeds wel vreemd gegaan, maar niet op deze manier en op zo’n lange termijn. 

Ze dacht dat ze hier mee weg kon komen en daarvoor kunnen we naar haar toe wijzen, maar ik vind dat jij op zijn minst ook wel kan zeggen tegen jezelf dat je zwak overkwam en haar op die manier de ruimte hebt gegeven om dit bij jou te doen. Zij deed dit omdat ze dacht dat ze er mee weg kon komen.

 

Jij als man staat vaak zelf toe wat er binnen jouw relatie gebeurt

 

In relaties is het doorgaans zo dat de dingen die ons gebeuren, die gebeuren omdat wij dat als man hebben toegestaan, want wij hebben haar de ruimte daarvoor gegeven.

Dus had je het anders kunnen oplossen? Ja! Je had meteen actie kunnen ondernemen. Maar dat heb je niet gedaan, omdat je bang was voor al het onbekende en omdat je mogelijk hoopte dat er op magische wijze toch nog dingen zouden veranderen en dat jullie nog lang en gelukkig zouden leven, zoals ons in films wordt aangeleerd.

En kijk nu he, nu ben je dus al die tijd verder en ben je alsnog op hetzelfde punt uitgekomen, alleen je hebt jouw waardevolle tijd verbrand!

En daarom benoem ik dit nog even duidelijk, want dit is wat een hoop mannen doen… hopen dat er toch nog iets zal veranderen, denken dat wij het toch nog wel kunnen fixen en zo blijven we in relaties hangen die ons niets brengen, maar die ons wel helemaal leeg zuigen, maar niet op de manier die we graag willen!  

Dus dat is een wijze levensles die jij nu met je mee kunt nemen. Dat is in elk geval positief, want je hebt nu iets geleerd en dat maakt jou een sterkere man!

Maar jongens, even serieus, als een vrouw op deze of op andere manieren een overduidelijke keiharde terroristische aanslag pleegt op jullie relatie, wat dus keihard effect heeft op jou, dan is het aan jou als man om keihard actie te ondernemen en dat terrorisme te stoppen. En als jij dat niet doet, dan ben jij gewoon verantwoordelijk voor alle emotionele schade die jij verder op loopt, want zij als vrouw zal gewoon door blijven gaan met aanslagen plegen.


 

Neem als man actie binnen jouw relatie

 

Net zoals deze jongen, die de ULTIEME SHIT TEST in zijn bek geslagen heeft gekregen en zelfs meerdere keren en hij heeft gefaald, omdat hij niet meteen actie ondernomen heeft. En daarmee stuurt hij een signaal naar haar toe, dat ze kan doen en laten wat ze wilt, omdat er toch geen consequenties aan hangen, want hij komt toch niet in actie. Dus zij zal door blijven gaan!

Dus begrijp dat, als jij niets doet, dan zal zij niet stoppen. Nee, ze zal door blijven gaan. Dit betekend dat jij als man op zulke momenten en mogelijk wel vaker in jouw leven voor een beslissing komt te staan. En die beslissing is logischerwijs heel makkelijk gemaakt, maar ik begrijp dat het emotioneel gezien een stuk moeilijker is. Ook ik ben een emotioneel persoon dus ja ik herken het gevoel. 

Maar jij MOET die beslissing maken en ja, je zal daarna door de shit heen gaan en het zal een moeilijke periode zijn voor je, maar daardoor zul jij groeien als man. En dat is het pad dat wij zullen moeten bewandelen als de mannen die we zijn.

Met Aantrekkelijke Groet,

Rienk

 

 

Wil jij ook minimaal 500% meer succes behalen met mooie vrouwen?
Zonder Aanspreek-angst!
Zonder te worden afgewezen!
Zonder te eindigen in de Friendzone!

Dit vind je misschien ook interessant…

Man Mishandeld Door Zijn Vrouw

Man Mishandeld Door Zijn Vrouw

Emotionele En Psychische Mishandeling Door Vrouwen   Dit is een vraag die gesteld werd door een man: Ik weet niet...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis ebook:

First Dates Ready!

Voor maximaal succes tijdens al jouw dates!

- Nooit meer afvragen of zij het leuk vond

- Nooit meer horen dat "ze geen klik voelde"

- Nooit meer in de Friendzone

Vrouwen bellen jou voortaan voor een vervolg date!

Yes! Hou je mailbox in de gaten want hij is onderweg!