Hoe overwin ik mijn Aanspreekangst (Approach Anxiety)

Hoe overwin ik mijn Aanspreekangst (Approach Anxiety)

Hoe kom ik over mijn aanspreekangst of approach anxiety heen?

Goede vraag! Dit is letterlijk een van de twee meest gestelde vragen door mannen.

Jullie horen mij heel vaak de vergelijking maken met kickboksen en dat ga ik nu weer doen. Ik weet bijvoorbeeld nog heel goed dat ik voor het eerst moest sparren en dat ik daar helemaal geen zin in had, want ik had geen idee wat ik deed, wat ik moest doen, wat er zou gaan gebeuren, maar ik wist wel dat ik stoten en trappen zou gaan krijgen.

Dat vooruitzicht zorgde ervoor dat ik mij nerveus ging voelen. De stresshormonen schoten door mijn lichaam heen en ik had er al helemaal geen zin in voordat we ook maar begonnen waren.

Waarom werd ik zo nerveus? Omdat ik geen idee had wat ik moest doen en wat ik kon verwachten en omdat ik bang was voor het oncomfortabele gevoel waarvan ik wist dat het er aan zat te komen.

Nu spoel ik even door naar ruim vijftien tot twintig jaar later, toen ik dus al duizenden uren aan trainen erop had zitten. Ik zal je vertellen, ik voelde niet meer die stress die ik voelde toen ik net begon met kickboksen, maar als ik tegenover een sparringpartner stond waarvan ik wist “oke, nu moet ik opletten want hij gaat me mogelijk pijn kunnen doen”, dan voelde ik gewoon nog steeds die emotionele lading door mijn lichaam heen schieten. Ook al wist ik dat ik op zich wel heel goed met die pijn kon omgaan.


Je kunt leren omgaan met stressvolle situaties als je daarvoor traint

 

Dus, het was geen shock gevoel en in mijn hoofd kon ik mijzelf redelijk kalm houden, want je leert op een gegeven moment omgaan met bepaalde stressvolle situaties als je daar lang genoeg op traint. Maar ik ervoer nog steeds wel een bepaalde emotionele reactie in mijn lichaam dus die is nooit 100% weggegaan.

Nu werkt dit hetzelfde met aanspreekangst of approach anxiety.

Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker je ermee om kan gaan, maar weggaan zal het nooit!

In het begin of als je gewoon niet genoeg ervaring hebt, dan schieten de stress levels omhoog op het moment dat je er zelfs maar over denkt om actie te gaan ondernemen. 

Maar als je op een gegeven moment in de flow zit en je hebt meer ervaring in het aanspreken dan ervaar je de stress iets minder. Het zal omlaag gaan en je zult zelfs onder die emotionele druk jezelf ertoe kunnen zetten om toch de stap te zetten en die vrouw aan te gaan spreken.

En zelfs mijn mentoren, Mystery en Discovery bijvoorbeeld, die zeggen ook dat zij nog steeds die emotie voelen op het moment dat “het spel” aan is.

Als er coaches zijn die jou gaan vertellen dat zij jou over jouw aanspreekangst heen zullen helpen, dan moet je direct een andere coach gaan zoeken, want die gasten staan gewoon keihard in jouw gezicht te liegen

Of zij ervaren hun emoties gewoon niet meer als “angst” en hebben er mee om leren gaan, of ze spreken vrouwen aan die niet aantrekkelijk genoeg zijn! Ze gaan, net zoals het merendeel van de mannen voor het laaghangende fruit, de minder aantrekkelijke vrouwen, omdat ze weten uit ervaring dat ze daar minder moeite mee hebben. 

Want als zij een vrouw zien staan die ze er echt aantrekkelijk uit vinden zien dan voelen ook zij gewoon die emotie vanuit hun buik naar hun strot schieten.

Het is er en er is geen ontkomen aan en het zal nooit weg gaan!

 

 


Jij kunt jezelf trainen om onder stress te presteren bij mooie vrouwen

Wat je wel heel goed kunt doen en wat wel werkt is om jezelf zo goed mogelijk te trainen om onder die stress toch te kunnen presteren. Dat is dus hetzelfde als in het voorbeeld dat ik gaf over het sparren in kickboksen.

En dan gaat dat gevoel dus niet weg, maar je ervaart het minder, want je bent er op een gegeven moment veel minder mee bezig en het wordt veel minder een obstakel voor je.

Hoe kun je je dan zo goed mogelijk trainen om leren om te gaan met die stress die je ervaart voorafgaande aan het aanspreken?

Zorg dat je weet wat je gaat zeggen, dat je het oefent en dat je dat gewoon vaak genoeg doet!

Zorg ervoor dat je enkele routines hebt geoefend. Gewoon thuis jouw openingszinnen oefenen! Hoe vaker je dat doet, hoe minder je er over hoeft na te denken op het moment dat je die openingszin nodig hebt.

En dan kun je denken “ja, maar ik wil gewoon dat het natuurlijk gaat, want op die manier komt het zo gemaakt over”. 

Nee, bullshit! Je probeert jezelf nu gewoon wijs te maken dat  je maar vooral helemaal niets hoeft te doen, omdat het een stap uit je comfortzone is en het ongemakkelijk aanvoelt. 

En als jij daar heilig in gelooft en aan vast blijft klampen, helemaal prima! Blijf gewoon lekker doen wat je nu ook doet en dat is helemaal niets! Zo blijft er meer over voor de mannen die wel actie ondernemen, heel simpel!

 


Ook jij kunt met zelfvertrouwen een gesprek starten met een mooie vrouw

Als jij jezelf over jouw aanspreekangst heen wilt helpen dan betekent dat dus dat je moet werken naar het punt dat jij met ZELFVERTROUWEN het gesprek start. En een van de tools die je daarvoor gebruikt is een voorgekauwde openingszin!

En hoe vaker je die oefent in de spiegel, hoe beter deze uit je mond komt, hoe minder je gaat stotteren op het moment dat je juist niet wilt stotteren en hoe kalmer jij overkomt bij de dame of liever nog, bij de groep mensen die je aanspreekt.

En daarbij, wat je NIET wilt dat er gebeurt op het moment dat jij moet presteren, is dat je op dát moment nog moet gaan nadenken over “wat moet ik eigenlijk zeggen”.

Als ik kijk naar de beste in dit wereldje dan zie ik dat iedereen gewoon routines gebruikt! Ze hebben een openingszin, ze hebben de vervolgzinnen ook al in hun systeem zitten, ze hebben op hun lichaamstaal geoefend en ze hebben dat gespreksmateriaal al vele keren geoefend tijdens het sparren met zichzelf in de spiegel of met een sparrings-maatje. 

En ze zijn het veld in gegaan om hun technieken en methode aan te scherpen. En die methode werkt, punt. 

Het is daarnaast heel belangrijk dat je een leidraad hebt die je kunt volgen. Want weet jij bijvoorbeeld hoe aantrekkingskracht werkt en wat jij bewust kunt doen om het op te wekken? 

Als je dat niet weet dan kun je wel gaan aanspreken en ja dat is al een hele stap meer dan wanneer je het niet zou doen, maar dan weet je dus nog niet waar je het gesprek naar toe moet leiden. Dus dan kom je hoogstwaarschijnlijk nog nergens uit.

En dat is dus ook wat er veel gebeurt, dat mannen of nergens uitkomen of enkele gelukstreffers behalen omdat hun “impact waarde” toevallig hoger ligt dan de gemiddelde man.

Maar goed, hoe vaker je iets oefent des te makkelijker het je vergaat. Hoe minder je hoeft na te denken maakt dat je er een stuk meer ontspannen bij staat. En hoe meer hersencapaciteiten je kunt gaan inzetten om bijvoorbeeld te letten op jouw “presentatievaardigheden”.

Want laten we eerlijk zijn, je kunt de beste openingszin ter wereld hebben, maar wat zorgt er voor dat de ene persoon met dezelfde openingszin wel succes behaalt en de andere niet terwijl ze exact dezelfde tekst gebruiken?

Dat komt omdat de ene persoon wel interessant en emotioneel stimulerend is om naar te luisteren en de andere persoon die klinkt super saai! 

Maar dat is weer een ander onderwerp! Ga leren wat aantrekkingskracht is en hoe het proces werkt zodat je snapt waar je precies naartoe moet werken. En ga enkele tools leren gebruiken die jou zullen helpen om daar te komen waar je wilt zijn. In sociale gesprekken zijn voorbedachte openingszinnen en routines die tools!

Met Aantrekkelijke Groet,

Rienk

 

 

Wil jij ook minimaal 500% meer succes behalen met mooie vrouwen?
Zonder Aanspreek-angst!
Zonder te worden afgewezen!
Zonder te eindigen in de Friendzone!

Dit vind je misschien ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis ebook:

First Dates Ready!

Voor maximaal succes tijdens al jouw dates!

- Nooit meer afvragen of zij het leuk vond

- Nooit meer horen dat "ze geen klik voelde"

- Nooit meer in de Friendzone

Vrouwen bellen jou voortaan voor een vervolg date!

Yes! Hou je mailbox in de gaten want hij is onderweg!