Hoe Kom Ik Af Van Mijn One Itis

Hoe Kom Ik Af Van Mijn One Itis

Dit is een vraag die vorige week voorbij kwam,  “Hoe kom ik over mijn one itis heen”?

Wat is one-itis? Dat is de ongezonde focus op een specifieke vrouw. Het geloof hebben dat zij de enige en de ware voor je is. 

Dus je bent continu met haar bezig in gedachten. Je hemelt haar in jouw gedachten helemaal op door te denken dat “specifiek deze vrouw perfect bij jou zou passen” en vervolgens ga je dat onderbouwen met allerlei redenen die je bij elkaar zoekt zonder zeker te weten of het echt ergens op slaat. Dus je baseert het op fantasieën.

Nu heb ik het zelf vroeger ook gehad voor mijn eerste twee vriendinnetjes. En ik heb inmiddels een hoop ervaring met mannen die one-itis hebben gehad en daar kwamen altijd een aantal zaken naar boven die ervoor zorgden dat ze hier last van hadden.

Je moet het zo zien, jouw one-itis wordt door de volgende zaken gevoed en niet specifiek in deze volgorde. Maar wat VOEDT een man zijn one-itis.

Als een man niet zeker is van zijn zaak, dus dat hij het niet zo goed voor elkaar krijgt bij vrouwen, dus heel weinig of geen andere opties heeft, dan is het heel makkelijk om door die ene vrouw emotioneel van slag te raken.

Want eerst heb je geen opties en dan word je ineens verliefd en dat raakt je van binnen. Dat raakt je emotioneel en vervolgens ga je, gedreven door die emoties, van alles in je hoofd verzinnen om jouw gevoelens goed te praten. 

Een man die genoeg opties heeft is veel minder geneigd om one-itis te krijgen, omdat hij wat dat betreft gewoon anders naar zaken kijkt en anders omgaat met zijn emoties.

Dan lopen we zo in een keer vloeiend door naar het volgende punt, wat hier dus op aan sluit en dat is:

  • Niet begrijpen, of niet willen accepteren dat er meerdere vrouwen zijn die eventueel goed bij je passen.

Dus iemand die geen opties heeft, heeft ook niet meegemaakt dat er meerdere vrouwen op de wereld zijn en dat er daarvan meerdere zijn die bij hem zouden kunnen passen en met wie hij het net zo leuk zou kunnen hebben. 

Hij begrijpt dus niet in zijn kern dat er meer vrouwen zijn die op exact dezelfde vlakken of op andere vlakken ook heel goed bij hem zouden kunnen passen.

Dan kan er nog iets zijn wat zijn one-itis voedt en wat hier dus weer perfect op aansluit:

  • Angst om alleen te blijven

Dit is niet altijd zo, maar het kan zeker een ingrediënt zijn wat er aan bijdraagt. Veel mannen blijven bijvoorbeeld in een slechte relatie hangen, omdat ze bang zijn om alleen te blijven. Ze houden zich liever vast aan de valse zekerheid van een slechte relatie dan dat ze alleen blijven, dus de angst om alleen te blijven, de angst voor het onbekende is een reëel iets voor veel mannen.

En dit is ook een onderliggende angst bij mannen die bijvoorbeeld gedumpt worden door een vrouw. Ze zijn op dat moment bang voor het onbekende en bang om alleen te zijn en blijven die vrouw achtervolgen in de hoop haar terug te krijgen.

En wat vertellen ze zichzelf? Op welke manier proberen ze hun gevoelens en actiestappen te rationaliseren? Door zichzelf wijs te maken dat zij de ware voor hem is. 

En dit is de het volgende punt, maar sowieso de allergrootste oorzaak voor one-itis!

  • Het hebben van de fantasie dat er één vrouw is die de perfecte match voor jou is! 

Dus het universum heeft op magische wijze die ene vrouw gecreëerd voor hem! Als een puzzelstuk past ze precies bij hem op een manier zoals geen enkele andere vrouw bij hem past. 

Zij, alleen zij is de enige echte die perfect is en zonder haar…zonder haar heeft het leven totaal geen zin!

Jezelf wijsmaken dat er maar een persoon is die jouw zielsmaatje is, die de ware voor jou is, daarmee werp je voor jezelf een enorme barrière op. Want op het moment dat het goed gaat dan is alles koek en ei en kun je vasthouden aan dat geloof, maar op het moment dat zij er vandoor gaat en jij je vasthoud aan dat geloof dan kom jij niet verder.

Je kan het beter zo zien: 

Er zijn vrouwen die bepaalde karaktereigenschappen hebben waarmee ik een leuke klik heb en daar is er niet een van. Er zijn er meer met een heel leuk karakter die er ook uitzien zoals ik ze graag wil zien.

En dat is al een van de manieren waarop jij kan ontsnappen van jouw one-itis. Dat is door jouw geloof aan te passen en te begrijpen dat er veel meer leuke vrouwen zijn dan die ene.

Daarnaast, doe ervaring op! Als je letterlijk ERVAART dat er meerdere en verschillende vrouwen zijn die leuk zijn en die OOK heel goed bij je passen. Jij zult  op die manier gaan begrijpen dat jij niet bang hoeft te zijn om alleen te blijven, of de ware mis te lopen en dan zul je nooit meer last hebben van one-itis.

Dus, ervaring opdoen en een stukje aanpassen in jouw geloof systeem, dat is in een notendop wat jij kunt doen om van jouw one-itis af te komen.

En ik wil dit afsluiten met een quote die ik altijd als antwoord geef als mannen mij vertellen dat ze de liefde van hun leven zijn verloren of die ene speciale vrouw niet los kunnen laten.

“Als jouw hart zeer doet om die ene speciale vrouw, ga dan op zoek naar een nieuwe speciale vrouw”

Want zo simpel is het!

Met Aantrekkelijke Groet,

Rienk

Ook onweerstaanbaar worden voor Aantrekkelijke Vrouwen?
Klik hieronder op de knop en krijg direct toegang tot
de wetenschappelijk onderbouwde “Natural Attraction Method”

Dit vind je misschien ook interessant…

Man Mishandeld Door Zijn Vrouw

Man Mishandeld Door Zijn Vrouw

Emotionele En Psychische Mishandeling Door Vrouwen   Dit is een vraag die gesteld werd door een man: Ik weet niet...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis ebook:

First Dates Ready!

Voor maximaal succes tijdens al jouw dates!

- Nooit meer afvragen of zij het leuk vond

- Nooit meer horen dat "ze geen klik voelde"

- Nooit meer in de Friendzone

Vrouwen bellen jou voortaan voor een vervolg date!

Yes! Hou je mailbox in de gaten want hij is onderweg!