Het Behouden Van Jouw Frame

Het Behouden Van Jouw Frame

Het behouden of controleren van jouw frame is een belangrijk onderdeel in het menselijke beïnvloedingsproces

Het controleren van jouw frame. Dit is iets wat je vaak voorbij hoort komen in onze community en het is ook een enorm belangrijk onderwerp, want het komt in het hele leven continue weer voorbij op alle fronten!

Dus uitspraken zoals: 

 • behoud jouw frame.
 • controleer jouw frame.
 • laat haar het frame niet overnemen.
 • laat haar jouw frame niet breken.

Dat zijn onder andere de uitspraken die je vaker voorbij hoort komen.

Maar wat betekent het nou eigenlijk “jouw frame”?

Jouw frame slaat eigenlijk op het volgende: de combinatie van jouw vaardigheden en jouw gedrag waarmee jij jouw sociale interacties beïnvloed, beheert of controleert.

Of een frame is het samenspel tussen jouw overtuigingen en jouw perspectieven waarmee je de wereld of bepaalde onderwerpen bekijkt en hoe jij vervolgens handelt gebaseerd op die overtuigingen en perspectieven. 

Dit klinkt heel moeilijk en heel diep, maar het is in sociale interacties ALTIJD aanwezig, ook in die van jou!


 

Diegene met een sterker frame bepaald de richting van de interactie

Dus jij bepaald als het ware hoe de interactie verloopt als jouw frame sterker is dan het frame van de ander. En als dat het niet is en als jij het niet doet, dan neemt de ander het van je over en bepaald de ander hoe interactie zal verlopen.

En in alle interacties is er altijd iemand die het frame bepaald. In groepen is er bijvoorbeeld altijd iemand die net even iets dominanter aanwezig is. 

En in interacties met vrouwen is het ook zo, want er is altijd iemand die het frame bepaald en als jouw frame niet sterk genoeg is dan neemt zij het over en ben jij degene die door haar hoepeltjes springt en achter haar aanloopt.

Dus zij bepaald dan de stappen van de interactie. Dan bepaald zij in welk restaurant jullie gaan eten, welke film jullie kijken, of jij wel of niet met jouw vrienden mag afspreken en ga zo maar door.

Tijdens interacties met vrouwen moet jij jouw frame behouden…of je verliest de Frame Strijd.

Nu is elke interactie met een vrouw een soort van frame strijd en dit is heel natuurlijk en zal ook altijd aanwezig zijn.

Hoe? Nou, een vrouw zal bijvoorbeeld altijd shit tests gebruiken om jou te testen. Zij test of jouw frame sterk genoeg is, of jij mans genoeg bent om met haar bullshit om te gaan, om te kijken of zij jouw frame kan breken en jou haar frame kan opleggen.

Dit doet ze niet omdat ze graag de baas wil spelen, maar als jij toestaat dat zij haar frame aan jou oplegt dan geeft haar dat heel belangrijke signalen, namelijk:

 • Hij is zwak.
 • Hij is geen leider
 • Dus hij is niet geschikt als seksueel partner.
 • Hij is een BETA en geen ALPHA.
 • Dus hij is mogelijk wel goed relatiemateriaal want ik kan hem laten doen wat ik wil en ik kan de voortgang van de relatie bepalen.

Onder andere… dit is niet heel zwart wit op deze manier maar je begrijpt in elk geval hoe of wat.

Vervolgens gaat haar respect voor jou omlaag en vervolgens merk je dat ze anders gaat doen tegen je. Ze raakt bijvoorbeeld niet meer zo super seksueel opgewonden van je en je krijgt niet meer die blowjob met twee handen die ze je eerst wel op een heel gulzige manier gaf.

Dus, door middel van shit tests probeert een vrouw jouw frame te testen. Als jij die test doorstaat  dan heb je op dat moment de frame battle gewonnen en kan zij zich relaxt voelen wetende dat jij de man bent die zij nodig heeft in haar leven.

Nu ga ik voor nu niet dieper in op shit tests en op wat voor manieren ze jouw mannelijke frame kan testen, want alleen daarover zou ik een halve dag workshop kunnen vullen.

Ervan uitgaande dat je begrijpt wat een frame battle of een shit test is. HOE kun je jouw frame behouden, wat zijn enkele SIMPELE tips die jij kunt inzetten om een sterk frame te behouden?

Tip 1: Geef niet altijd meteen een direct antwoord op haar vraag. 

Soms stellen vrouwen jou een vraag waarvan je weet dat het geen oprechte interesse vraag is, maar dat ze een beetje zit te vissen.

Dus stel je voor, jij bent op pad met een paar vrienden en ze belt je of ze stuurt je een bericht met de vraag “Waar ben je, en met wie?”

En ook als jij denkt van, ja, dat is toch niet zo’n erge vraag om te stellen, nee dat klopt, maar begrijp wel dat als jij daar direct antwoord op geeft dat jij in HAAR frame valt en dat frame is “ik wil dat je mij vertelt met wie jij wat gaat doen en wanneer”.

Wat dus betekend dat jij een stukje van jouw vrijheid kwijt bent en je de volgende keer steeds meer en meer aan haar gaat lopen verantwoorden naarmate je steeds verder in haar frame terecht komt.

Zodra jij door haar hoepel springt verlies je jouw frame

En hiermee verlies jij dus, want zij kan jou niet respecteren en aantrekkelijk vinden als jij niet in jouw eigen frame staat.

Dus jij wil dat zij in jouw frame stapt, want jij bent de man en jij moet de relatie leiden als een man, dus als zij zo’n vraag aan jou stelt dan kun je bijvoorbeeld het volgende doen;

1 – Je geeft GEEN antwoord en je negeert haar compleet om haar op het moment dat jullie elkaar zien meteen te vertellen dat jij haar geen antwoorden verschuldigd bent en dat ze jou dat nooit meer moet vragen als ze de consequenties niet wilt ervaren.

Of 2 – je antwoord dit: “Ik ben ERGENS, met IEMAND, IETS doen”. En als ze je dan weer iets terug stuurt dan stuur je haar “Ik zie je dan en dan, dan gaan we even praten”. En dan vertel je haar dat ze je dat nooit meer moet vragen. Jij bepaalt waar jij heen gaat, staat, wanneer en met wie.

Tip 2: Verander haar emotie, niet haar rationele gedachten.

En hiermee bedoel ik het volgende:

Stel je voor een vrouw geeft jou een snauwerige reactie ergens op. Jij zou op dat moment getriggerd kunnen raken en in haar negatieve frame kunnen stappen, maar dat doe jij niet en je geeft haar een glimlach en reageert op een kalme en humoristische manier van “ja, hoe had ik zo dom kunnen zijn” en vervolgens ga je weer verder met de interactie, maar wel in JOUW frame.

Of, en nu een iets ander maar wel belangrijk voorbeeld:

Een van mijn beste vrienden, die aantrekkingskracht en het mannelijke en vrouwelijke echt heel goed snapt, die had niet zo heel lang geleden een aanvaring met zijn vriendin.

Zij werd vervolgens boos op hem en liep stampvoetend op hem af en wilde hem op zijn borst slaan uit frustratie, hij is namelijk Nederlands kampioen “Bloed onder de nagels vandaan halen”.

Nu zou hij dus kwaad terug kunnen reageren, hij had kunnen schreeuwen en hij had haar misschien fysiek iets kunnen doen. Maar, dan zou hij in HAAR frame stappen waarna zij hem al die dingen kwalijk had kunnen nemen.

Dat deed hij dus niet, want hij bleef in zijn eigen frame staan. Hij pakte haar beet in een knuffel houding, hij hield haar stevig vast in een omhelzing en hij zei heel kalm tegen haar:

“Het is al goed schatje, je weet ik hou van je en onze interactie is even ontploft en dit was voor ons beiden niet de bedoeling, maar het is goed…” 

Op dat moment kalmeerde zijn vriendin en zij stapte uit haar hysterische frame in het kalme frame van hem.

Hij die de emotie controleert, controleert het frame

Dat was het frame dat voor hem en voor hun beiden een veel beter frame was om in te staan of zitten. Als hij in haar frame was gestapt dan had de interactie dus van kwaad tot erger kunnen gaan.

Dus dat is ook een voorbeeld van frame controle.

Wat je moet begrijpen is dat jij je door geen enkele vrouw zo moet laten raken dat jij uit jouw frame stapt en terecht komt in de chaos die het vrouwelijke frame zo makkelijk met zich mee kan dragen. 

Tip 3: Geef geen directe antwoorden op haar vragen

Dus, even simpel:

 • Stomme vragen krijgen stomme antwoorden

Je herkent het wel, sommige vrouwen die je date die stellen jou bijvoorbeeld de volgende vraag:

“Met hoeveel vrouwen ben jij geweest?”

Als jij hier antwoord op geeft dan stap je in haar frame en dan weet je dat ze hier op terug blijft komen.

Dus jouw antwoord zou iets moeten zijn zoals:

“Schatje, jij weet toch dat jij de eerste bent in mijn leven, ik heb mijn hele leven lang op jou gewacht!” En dan met een ENORM sarcastische toon, zodat ze meteen begrijpt dat ze je die vraag niet meer moet stellen.

Als ze toch doorgaat zeg je op een dringende toon: Meer dan ik op mijn handen kon tellen dus ik ben de tel inmiddels kwijt! En daarnaast is het niet belangrijk voor jou om te weten hoeveel vrouwen ik in mijn leven heb gehad, ik heb ze niet geteld dus die vraag hoef je me ook niet meer te stellen.

 • Beantwoord haar vragen met een vraag van jouw kant

Even een kort voorbeeld, stel je voor een vrouw vraagt jou of je de auto al hebt gewassen. Dan antwoord jij met bijvoorbeeld: Heb jij jouw 50 push ups al gedaan, die je zou doen, waarvan ik weet dat je ze niet gedaan hebt?!

Of je de vuilniszak nou wel of niet hebt weggebracht, dat maakt niet uit. Het is een kleine powerplay van haar kant die wel op een gegeven moment opstapelt met alle andere kleine powerplays waarmee ze probeert om jou frame te breken.

Dus hoe klein het in het begin ook lijkt, op een gegeven moment wordt het meer en groter. 

De meeste mensen denken niet bewust na over Frame Control

Ze doet dit trouwens niet expres he, het is niet zo dat ze wakker wordt en gaat zitten verzinnen hoe ze jou het leven zuur kan maken door je te shit testen en te proberen om jouw frame te breken en jou die van haar opleggen.

Dit doet ze natuurlijk, want ze is zo geprogrammeerd en ze hoopt dat jij sterk in jouw frame blijft zodat zij jou kan vertrouwen en respecteren.

Daarom is het zo enorm belangrijk dat jij jouw frame kan blijven controleren!

En nu merk ik ook dat ik hier nog VEEL meer over kan zeggen. Ik heb nog veel meer manieren om frame battles te winnen en ik zeg net dat ik hier een half dagdeel mee zou kunnen vullen.

Met alles wat er nog in mijn hoofd zit zou ik een hele dag masterclass over “Frame Controle” kunnen houden, maar voor nu houd ik het hier even bij!

Met Aantrekkelijke Groet,

Rienk

Ook onweerstaanbaar worden voor Aantrekkelijke Vrouwen?
Klik hieronder op de knop en krijg direct toegang tot
de wetenschappelijk onderbouwde “Natural Attraction Method”

Dit vind je misschien ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis ebook:

First Dates Ready!

Voor maximaal succes tijdens al jouw dates!

- Nooit meer afvragen of zij het leuk vond

- Nooit meer horen dat "ze geen klik voelde"

- Nooit meer in de Friendzone

Vrouwen bellen jou voortaan voor een vervolg date!

Yes! Hou je mailbox in de gaten want hij is onderweg!