Datingtips Voor Mannen Met Autisme

9 jan, 2022

Datingtips Voor Mannen Met Autisme

5 tips Voor Daten Met Autisme

 

Ben jij iemand met een autisme en wil jij meer uit jouw dating leven halen dan is dit artikel misschien interessant voor jou! Ik krijg namelijk regelmatig vragen van mensen die bijvoorbeeld Asperger of PDD-NOS hebben of ik ook “voor die mensen” coaching biedt.

Mensen met een bepaalde vorm van autisme hebben doorgaans een grotere uitdaging om sociale connecties aan te gaan en kunnen hier heel erg mee zitten. Immers, ook mensen met autisme verlangen naar het hebben van relaties. Nu hebben ze vaak geen idee over hoe ze deze uitdaging moeten overwinnen, want de denkwijze van mensen met een autisme kan redelijk complex zijn.

Nu is er niet één richting in aan te geven, maar ik heb geprobeerd om 5 punten samen te stellen die naar mijn ervaring heel belangrijk zijn in het daten als je als autistisch persoon meer uit jouw dating leven zou willen halen.

1 – Communicatie!

Dit is natuurlijk een makkelijke, maar wel een enorm belangrijke! Duidelijk communiceren is een MUST! Als de persoon met wie je een interactie hebt merkt dat er iets speelt maar haar vinger er niet op kan leggen, dan zal deze een oncomfortabel gevoel krijgen en deze gaan linken aan jou.


Ben je autistisch, vertel dit dan op zijn minst tijdens de tweede date! En doe dat met een glimlach en een beetje zelfspot! Zo komt het humoristisch over en niet zo zwaar.

 

Wat je bijvoorbeeld zou kunnen zeggen is:

Maar eventjes, ik moet je vertellen…ik ben autistisch! Maar wel op een leuke, grappige en humoristische manier hoor! 

Om je een grappig voorbeeld te geven…laatst bracht ik een date mee naar huis en toen vertelde ik haar dat ik haar eens flink alle hoeken van mijn slaapkamer ging laten zien! 

Zij begon dus helemaal te glunderen, en keek er dus enorm naar uit wat er zou gaan gebeuren want deze dacht dat ik een enorm beest in de slaapkamer was…

Ik nam haar vervolgens mee naar mijn slaapkamer…en ik wees haar echt letterlijk alle hoeken aan in mijn slaapkamer! Ik heb haar dus alle hoeken van de slaapkamer laten zien en vervolgens heb ik haar netjes weer naar huis gebracht! 

Ja, dat is hoe wij autisten te werk gaan 😉

Met een leuke dosis zelfspot kom je een heel eind en maak je gemakkelijk bespreekbaar wat er in jouw hoofd omgaat. Wees niet bang om het te testen en als je dit verteld, doe het met een grote glimlach!


2 – Heb geen verwachtingen!

Wat ik merk is dat mensen met een autisme vaak door hun manier van denken erg gefrustreerd kunnen raken door alles wat er niet gaat…zoals ze verwachten!

 

Dus een heel simpel trucje om er voor te zorgen dat jouw frustratie niveau omlaag gaat is…het verlagen of zelfs compleet wegnemen van jouw eigen verwachtingen. Verwachtingen van jezelf, maar ook die van anderen.

Je kunt niet van andere personen verwachten dat ze hetzelfde denken als jij, want dat is nu eenmaal niet zo. Het is wat het is en daar kun je niets aan veranderen. Je zult het er mee moeten doen. 

En als je dat weet en kunt accepteren dan is het verlagen van jouw verwachtingen het enige dat je werkelijk kunt doen om het frustratie level omlaag te brengen. Immers, zonder verwachtingen gaat er een stuk minder “fout” toch?

 

3 – Geniet van het Hier en Nu!

Dit is eigenlijk een logisch vervolg op punt twee. Nu je namelijk geen verwachtingen hebt ontstaat er meer innerlijke ruimte om te “beleven”. En mogelijk zul je merken dat je op jouw eigen manier meer kunt gaan genieten van hetgeen dat je beleefd in het Hier en NU. En dat kan voor veel personen enorm waardevol zijn!

Ik heb gemerkt dat het voor mensen met een vorm van autisme heel leuk kan zijn om te merken dat bepaalde kleine zaken zich op een positieve manier voordoen. 

Het simpele feit dat een vrouw naar je glimlacht en je een knipoog geeft bijvoorbeeld. Dit had voorheen met grote verwachtingen compleet in het niet gevallen, maar nu je die omlaag hebt gebracht en meer geniet van het Hier en Nu komen kleine zaken zoals het voorbeeld dat ik genoemd heb veel duidelijker naar voren. 

En vraag jezelf eens af hoe leuk het zou zijn om te genieten van de kleine zaken die zich in het Hier en Nu afspelen? 

Bijvoorbeeld:

– Merken dat er wederzijdse interesse is in jou als persoon.

– Merken dat ze positief reageert op bepaalde grappen die jij vertelt.

– Merken dat ze er voor open staat om te luisteren naar jouw verhaal over wie je bent en wat jouw passies en doelen zijn.

Dit zijn natuurlijk slechts enkele kleine voorbeelden, maar dit kunnen heel belangrijke zaken zijn voor jou als je op zoek bent naar positieve feedback van anderen.


4 – Leer voorgeschreven routines uit je hoofd!

Wat ik gemerkt heb is dat het makkelijk is voor iemand met een vorm van autisme om “niets te zeggen” om welke reden dan ook. Het kan zijn dat je niets te vertellen hebt of dat je intern vastloopt in gedachten…wat het ook is, even simpelweg gezegd…je blokkeert en er komt niets uit!

Voor deze personen hebben wij bijvoorbeeld een enorme waardevolle schat aan voorgeschreven routines. Wat zijn dit? Dit zijn bepaalde stukjes tekst over een bepaald onderwerp of die een bepaalde richting in sturen. 

Deze kun je dus gebruiken in jouw arsenaal om jouw slagvaardigheid te vergroten! Heel simpel en heel doeltreffend!

We hebben een heel breed scala aan routines en deze kunnen naar jouw persoonlijkheid worden afgestemd! Hartstikke handig dus!

5 – Vraag om hulp!

Wees niet bang om te vragen om hulp! Het is heel erg makkelijk om in een donker hoekje weg te kruipen, maar daar schiet je niets mee op. Praten over zaken waar je mee loopt kan al wat duidelijkheid verschaffen. 

Het werken met iemand die verstand heeft van de uitdagingen die jij graag wilt overwinnen is natuurlijk helemaal waardevol!

 

Deze persoon die over je schouder mee kan kijken en je kan bijsturen waar dat nodig is. Hij kan je ideeën en tips geven en bijvoorbeeld ook in de praktijk laten ZIEN hoe je bepaalde dingen doet. Dit is enorm waardevol! 

Want “monkey see…monkey do” 😉

Mocht je vragen hebben of feedback nodig hebben, voel je dan vrij om ons een bericht te sturen!

Met Aantrekkelijke Groet,

Rienk

Wil jij ook minimaal 500% meer succes behalen met mooie vrouwen?
Zonder Aanspreek-angst!
Zonder te worden afgewezen!
Zonder te eindigen in de Friendzone!

Dit vind je misschien ook interessant…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis ebook:

First Dates Ready!

Voor maximaal succes tijdens al jouw dates!

- Nooit meer afvragen of zij het leuk vond

- Nooit meer horen dat "ze geen klik voelde"

- Nooit meer in de Friendzone

Vrouwen bellen jou voortaan voor een vervolg date!

Yes! Hou je mailbox in de gaten want hij is onderweg!